Group Cor 5
Group 5
CEO
Hur Executive Search skapar framgångsrika resultat för VD-rekrytering

Att välja en VD är en av de mest kritiska besluten ett företag kan ta. En VD har en betydande påverkan på företagets strategi, företagskultur och framgång. Hur kan man genom Executive Search hitta den perfekta kandidaten och varför är VD-rekrytering så viktigt?

Positionen som VD utgör en av de mest krävande och centrala rollerna inom ett företag. En framgångsrik VD måste besitta förmågan att leda, inspirera och driva företaget framåt. Dessutom krävs det att VD har en djup förståelse för den marknad där företaget verkar samt förmågan att fatta strategiska beslut som väsentligt påverkar företagets framtid. En felaktig rekrytering kan leda till betydande förluster av tid, pengar och företagets rykte.

Fördelarna med att använda Executive Search vid VD-rekrytering

Vi på Birn+Partners är specialiserade på C-level och styrelserekrytering. Med en verksamhet som omfattar olika branscher har vi insikter inom olika sektorer och ett omfattande nätverk av kandidater på global nivå.

Våra Executive Consultants har en djupgående affärsförståelse och strävar efter att förstå kundens resa genom att ta del av deras historik, mål och möjligheter. Vi tar även hänsyn till potentiella risker och utmaningar som kan uppstå framåt.

Group 2

Genom att klargöra förväntningar på den nya VD:n kommer vi kunna identifiera den mest lämpliga kandidaten. Vi har lång erfarenhet av att göra noggranna personbedömningar, vilket är helt avgörande inom VD-rekrytering. Den exakta yrkesbakgrunden är sekundär för framgång som VD, medan det är av yttersta vikt att personen besitter de rätta egenskaperna för uppdraget.

Agnetha Dahlström
Managing Director, Birn+Partners, Sverige

Om man fokuserar för mycket på kandidatens yrkesbakgrund kan man förlora den värdefulla nyfikenheten som följer med att vara ny och inte ha förutfattade uppfattningar om vad som anses vara framgångsrikt eller inte. Att en VD har erfarenhet av specifik kompetens eller branschkunskap kan vara viktigt, men i de flesta fall är det de mer övergripande ledaregenskaperna som är avgörande. Vi kan hitta den kompetens som du söker, och framför allt har vi kunskapen om hur man identifierar en kompetent ledare för dina behov.

Group 2

Vi är även här för att utmana våra kunder när det gäller vilken typ av ledarskap som är nödvändig för företaget. Vi utforskar vilka färdigheter som krävs för att lyfta företaget till nästa nivå och vilka personlighetsdrag som är essentiella hos en ny VD för att säkerställa att ledningsgruppen levererar den överenskomna strategin och för att inspirera både ledningsgruppen och hela organisationen.

Mona-Maria Ilola
Managing Director, Birn+Partners Finland

Genom att engagera en erfaren extern partner inom Executive Search kan du få stöd med att identifiera den optimala VD-kandidaten som kommer att leda företaget mot framgång. Vi utför inte bara rekryteringen, vi är med i hela processen från början till slut, som en betrodd partner. Kontakta oss för att inleda en diskussion om din VD-rekrytering, vi är här för att hjälpa dig.

/Birn+Partners